Pisma ustvarjalcem
 Mal, Vitan
Avtor: Janja (194.249.165.---)
Datum:   31-03-03 11:36

Hi! Upam da boste še naprej pisali tako dobre knjige!

Re: Mal, Vitan
Avtor: lojz (194.249.125.---)
Datum:   23-04-03 12:15

Gospod pisatelj vaąe knjige so zelo zanimive. Zato se vam zahvaljujemo, in upamo, da ąe jih bo čim več.

Slavko in Janez
O© ®etale

Avtor: alisa (---.dsl.siol.net)
Datum:   11-10-03 14:47

Sem prebrala v neki reviji da ste pedofil!!!!ali je res???

Avtor: MATJA® (---.dial-up.arnes.si)
Datum:   16-10-03 13:01

KJE SI TO PREBRALA? KER JAZ SE TUD NEKAJ SLI©AL

Datum:   16-10-03 20:04

ma nevem zdej točno kje!v eni reviji k je imela moja prijateljica!!!!si prebrau na ranču veranda?

Avtor: MATJA® (---.dial-up.arnes.si)
Datum:   17-10-03 12:09

da, zakaj

Datum:   17-10-03 21:17

ja sej pole je olgično da je pedofil če piše take reči za 7 razred!!!!

Odgovor za Janjo
Avtor: Vitan Mal (---.ppp.uni-mb.si)
Datum:   18-12-03 20:57

Draga Janaja, hvala za lepe želje. Že spomladi bo pri Karantanji izšl anova knjiga, za katero pa še nevvem naslova. Napisala sva jo skupaj s šestošolko Lidijo.

Lep pozdrav.

Re: Odgovor za Janjo
Avtor: Vitan Mal (---.rtvslo.si)
Datum:   24-12-03 14:36

Draga Alisa, jaz sem pedofil za tiste, ki verjamejo skupinici novinarjev. Žal naši ljudje mislijo, da so novinarji bogovi in je vse kar zapišejo ali izrečejo, resnica. Zmota! Med njimi so tudi lažnjivci, škodoželjneži, zavistneži, podkupljivci in predvsem hinavci. Doslej sem imel na šolah blizu 500 nastopov. Če bi bil res pedofil, nevaren otrokom, mislite, da ne bi o mojih grehih govorili že mnogo pred letom 2000? Predlagam Ti poizkus: Z mojim dovoljenjem objavi oglas v Delu ali Dnevniku, da plačam miljon tolarjev tistemu otroku, ki sem mu storil karkoli nedostojnega! Miljona nimam, vendar ga lahko obljubim, ker vem, da se ne bo nihče odzval. To pa zato, ker nisem nikomur skrivil niti lasu! Lahko bi tistih pet bednikov, ki so trosili nesmisle o meni, tožil in iztožil veliko denarja. Ampak jaz nisem špeca. Življenje je prekratko, da bi si ga kvaril s posedanjem po sodišču. Zapis ni opravičilo, ker se nimam komu opravičevati. Lahko pa izveš od mene še kaj. Pripravljen sem odgovoriti na vsako, še tako provokativno vprašanje. Pozdrav in vse najlepše v leta 2004! Vitan.

Re: Odgovor za Aliso, Janjo, Slavka, Janeza,Matjaža in druge
Datum:   27-12-03 11:37

Alisa, Janja, Slavko, Janez, Matjaž in drugi! Lep pozdrav in hkrati vabilo k sodelovanju. Vabim vas, da za knjižno nagrado preberete knjigo Žigana in mi sporočite svojo oceno tega besedila. Je po vaše napisano dovolj berljivo in zanimivo, pa tudi prepričljivo. Ali verjamete, da se je vse to lahko zgodilo tudi v resnici. Kaj si mislite o obeh glavnih junakih? Kako bi reagirali vi, če bi se znašli na njihovih mestih? Morda poznate celo podobne zgodbe ... Skratka, za vsako vaše sporočilo, pa naj bo graja ali pohvala, si lahko (če seveda želite) izberete eno mojo knjigo, ki vam jo bom poslal po pošti. Ker pa imam doma samo omejeno število posameznih izvodov, navedite poleg naslova željene knjige še takoimenovani rezervni naslov, če mi bo kakšne knjige slučajno zmanjkalo. Seveda vam lahko ponudim na izbiro le del mojih knjig, saj jih je veliko že raprodanih: Ime mi je Tomaž, Teci,teci, kuža moj, Roki Rok, Za čas in čast, Vanda, Čarodejni novčič, Sreča na vrvici, Na ranču veranda, Baronov mlajši brat, Školjka svetega Sebastijana, Nedelje nekega poletja, Ta grajski in Junaški trio M. Če se ne želite oglasiti po mejlu, mi lahko pišete na naslov Vitan Mal, Gregorčičeva 15, 1000 Ljubljana. Lep pozdrav! Vitan

Lojze
Datum:   27-12-03 11:44

Dragi Lojze, povabilo. ki ga najdeš na tej strani velja seveda tudi zate. Ne vem kako, da sem prezrl Tvoje sporočilo. Hvala, in vse najboljše v novem letu 2004!

Re: Lojze
Avtor: Car(just nick) (---.dsl.siol.net)
Datum:   27-05-04 21:23

a mi lahko poveste obnovo, knjige da vidim ce se jo splaca kupit; baje je ful dobra

Re: Lojze
Datum:   27-05-04 21:28

pa prosim ce se lahko predstavite

Re:Mal
Datum:   27-05-04 21:28

aja oprostite to je bilo vse mišljeno za vas ne za Lojzeta

Avtor:  (---.rtvslo.si)
Datum:   01-06-04 11:15

Dragi Lojze, če prav razumem, bi želel nekaj besed o vsebini knjige Žigana.
Ana je osmošolka. Rada bi se vpisala na srednjo šolo za medicinske sestre, pa ima njena mama z njo drugačne načrte. Oče je copata, ki ima rad hčerko, noče pa se zoprstaviti podjetni in poslovno uspešni soprogi. Pride do napetosti. Dekle pomisli na samomor. S fantom iz klape ima težave, rada pa vidi šestošolca Žiga, ki je opažen pri deklicah. Seveda je zanjo še zelenec. Kaj več kot zalizati se zaenkrat ne misli z njim. Doma ima Žiga probleme z novim maminim prijateljem. Osvaja namreč tudi njega. Deček se nerad pusti otipavati, ko pa hoče možakar še več, se mu upre. (Mama mu že prej ne verjame, ker misli, da hoče odgnati njenega prijatelja) Pride do fizičnega obračuna. Nag in brez zavesti obleži na balkonu. Ana, ki gre takrat mimo, da bi si pri bivšem fantu priskrbela drogo za usodni šus, zagleda Žiga na balkonu. Pridejo policisti in reševalci. Ana spremi dečka v bolnico. Več dni vztraja ob njem in pozabi na svoje bridkosti. Rane, prizadejane obema se počasi celijo.
Več ne povem, pa še tako priznam, da sem izpustil cel kup zanimivih podrobnosti. Zgodba se bere tekoče, nikjer ni pripoved razvlečena ali dolgočasna. Opisano je razmišljanje junakov, kakor tudi njihovo spolno dozorevanje. Veliko več bi imel od knjige, če bi jo prebral. Mogoče kak deževen počitniških dan, ko se boš naveličal računalnika ... Vesel bom, če se mi boš oglasil s svojim mnenjem. V tem primeru si lahko izbereš kakšno mojo knjigo. Lep pozdrav! Vitan Pozdrav! Vitan
Seveda povabilo k branju Žigane velja tudi Tvojim vrstnikom in vrstnicam. Lep pozdrav in še lepše počitnice! Vitan

Avtor:  (---.rtvslo.si)
Datum:   01-06-04 11:32

Lepo pozdravljen, Lojze!
Težko kaj napišem o sebi. Podatke boš našel po knjigah. Recimo v tistih, ki so izšle pri Karantaniji: Žardna in hiša duhov, Dvojni agent Žardna, pa ponatisi Na ranču veranda, Teci, teci kuža moj, Školjka svetega Sebastijana, Roki Rok, Vanda, Mali veliki junak. Najpopularnejši moji deli sta Sreča na vrvici in Poletje v školjki, osebno pa mi ugajajo Roki rok, Ta grajski, Junaški trio M in Baronov mlajši brat.
Kadar moram govoriti o sebi in svojem delu se mi dozdeva, da sem nekakšen postavljač. Veliko raje bi izvedel kaj o tebi. V kateri razred hodiš, kaj počneš v prostem času, kakšni so Tvoji konjički, o čem razmišljaš, kaj ti je všeč in kaj sovražiš, in tako naprej in tako naprej.Vem, da boš rekel, kako me to nič ne briga. Po svoje imaš prav. Ločijo naju leta. Ti začenjaš živeti, jaz pa se počasi odpravljam na odhod v večna lovišča. Konec koncev sem že dedek s prekrasnim vnukom. Igrava se z lego kockami, nabijava žogo na šolskem igrišču, ki je čez cesto in komaj čakam, da bom z njim začel hoditi v kino. Ko bo še malo starejši se bova tudi zafilozofirala, gotovo pa bom ob njegovih pogruntavščinah dobil še kakšno idejo za pisanje. Drugače pa hodim vsak dan čez Rožnik, dopoldne pa sem v služni. Delam za radijski arhiv. Pišem bolj malo. Še letos naj bi izšla tretja knjiga o Žardni (narobe: Andraž) in knjiga Predvsem ljubezen, ki sem jo napisal z osnovnošolko Lidijo. Imej se, kar se da fino! Vitan

Avtor: zvezdica (---.dial-up.volja.net)
Datum:   30-08-04 21:37

se pravi, da pišete pravzaprav resnične zgodbe? sprašujem, ker se ne spomnim, da bi že brala kako vašo knjigo, čeprav se mi sedaj dozdeva, da sem storila napako:)! lp

Avtor: Zvezdica (---.rtvslo.si)
Datum:   07-09-04 14:35

Nepodpisana Zvezdica, lepo pozdravljena!

Moje zgodbe so iz resničnega življenja, vendar pa je nekaj tudi izmišljenega. Včasih sežem v svojo mladost, veliko se dopisujem z mladimi, z nekaterimi pa pišem tudi knjige. Kmalu bo izšla knjiga Predvsem ljubezen, ki je nastala v sodelovanju s šestošolko (takrat je živela v Brežicah, zdaj pa hodi že na gimnazijo v tujini. Napisal pa sem tudi moderno pravljico o netopirjih. V njej je seveda vse izmišljeno kot se za pravljice pač spodobi. Ker žal ne vem, koliko let imaš in kakšne zgodbe so Ti pri srcu, Ti ne morem svetovati po kateri moji knjigi sezi Vem pa, da dekleta hvalijo Baronovega mlajšega brata, Na ranču veranda, Nedelje nekega poletja, Žigano, pa tudi nekatere druge. Niso dolgočasne, v njih se veliko dogaja, junaki pa so najpogosteje osnovnošolci. Lep pozdrav!

Nova tema  |  Na vrh  |  Pojdi na temo  |  Beri niti  |  Išči 
  |  
Seznam forumov
 Odgovori
 Vaše ime:
 Vaš email:
 Predmet:
 Pripete datoteke:
Email replies to this thread, to the address above.