Mentor mentorju mentor
 BZ v tretjem razredu devetletke
Avtor:  (---.dial-up.arnes.si)
Datum:   05-09-03 23:33

Pozdravček!

V letošnjem šolskem letu bom prvič mentorica BZ. Bralno značko bom organizirala kot interesno dejavnost za 3.r/9. Natančno sem si prebrala priročnik za mentorje bralne značke Sonje Dežman - Bralna značka v osnovni šoli. Imam že veliko idej, kako bom to izvedla, do problema pa sem prišla, ko sem začela razmišljati konkretno o tem, katere knigice (seveda polek tistih. ki bodo predlagane na seznamu za BZ in jih bodo učenci prebrali sami doma) pa naj preberemo skupaj v šoli. Ali mi lahko pomagate iz te zagate in mi mogoče predlagate katere knjigice naj izberem?

Lepo vas pozdravljam in vam želim še veliko sončnih dni pred bližajočo se jesenjo.

Re: BZ v tretjem razredu devetletke
Avtor:  (---.lj-oz.sik.si)
Datum:   08-09-03 06:54

Spoštovana gospa Metka!

Za 3.r/9 so primerne vse knjige, ki jih knjižničarji postavljamo v t. i. "C stopnjo", to so knjige za otroke do 9. leta starosti: slikanice, zbirke otroške poezije, knjige za branje v nadaljevanjiu ... Prav te zadnje so najbrž najbolj primerne, da jih berete v šoli, npr.: L. F. Baum: Čarovnik iz Oza, L. Carroll: Alice v čudežni deželi; A. Lindgren, Bratec in Kljukec s strehe, C. Nöstlinger, Zgodbe o Francu ... pravljice iz zbirk Babica pripoveduje, Mamka Bršljanka ... Morda bi si vaši učenci še enkrat želeli slišati tudi Ostržka in Piko Nogavičko?

Stopite z učenci k policam v (šolski) knjižnici in naj si sami izberejo, kaj želijo brati doma in kaj, da jim preberete vi v šoli. Že na tej stopnji namreč močno motivira prost izbor knjig. Priporočilne sezname uporabljajte torej le tedaj, kadar vidite, da jih učenci in starši potrebujejo!

Pri vašem delu vam iskreno želim veliko veselja in uspehov. Uživajte v branju skupaj z otroki! Lep pozdrav,
Tilka Jamnik

Nova tema  |  Na vrh  |  Pojdi na temo  |  Beri niti  |  Išči 
  |  
Seznam forumov
 Odgovori
 Vaše ime:
 Vaš email:
 Predmet:
 Pripete datoteke:
Email replies to this thread, to the address above.